Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskundige behandelingen

Natuurgeneeskundige behandelingen vallen onder Complementaire Zorg. Dat wil zeggen dat het een aanvulling kan betekenen op de reguliere medische zorg. De visie in de Natuurgeneeskunde is om, met een natuurlijke methode of prikkel, de verstoringen in het organisme op te heffen en de natuurlijke vitaliteit te versterken.

Natuurgeneeskundige behandelingen zijn gericht op het herstel van het zelfgenezend vermogen en gebaseerd op de werking van energie/ levenskracht. Met het doel herstel van gezond evenwicht van lichaam en geest, het bevorderen van vitaliteit en energiek(er) voelen. Het vrijmaken van blokkerende emoties en overtuigingen.

 

Natuurgeneeskunde Praktijk voor complementaire zorg

Holisme

Natuurgeneeskundige behandelingen zijn holistisch. Dat betekent dat ze zich niet alleen op het zieke orgaan richten, maar ook op de totale samenhang van lichaam en geest. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam staat centraal en de behandeling richt zich op richt zich op het creëren van ideale omstandigheden hiervoor.

Voeding & Ziekte

Voeding is een onderdeel van de behandeling. Er wordt geadviseerd om onbewerkte producten te gebruiken, waarbij de specifieke voedingsadviezen verschillen per persoon.

Ziekte wordt gezien als een gevolg van het ophopen van afvalstoffen. Je lichaam geeft aan dat het inwendig evenwicht verstoord is. De behandeling richt zich op het creëren van omstandigheden waarbij het lichaam zichzelf kan herstellen met behulp van natuurlijke methoden en middelen.

In de natuurgeneeskunde wordt daarvoor gebruik gemaakt van verschillende soorten therapie zoals ademhalingstherapie, voedingstherapie en kruidengeneeskunde (fytotherapie). Ook de orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde.

Er wordt gebruik o.a. gebruik gemaakt van vragenlijsten, testprotocollen en orthomoleculaire testdozen.

Voedingstherapie

Binnen de natuurgeneeskunde is voeding onderdeel van een bredere behandeling. Daarbij worden de voedingsadviezen specifiek aangepast op de persoon. Er wordt dus geen standaard voedingsadvies gegeven. Wat voor de ene persoon kan werken, kan voor de andere persoon juist zorgen voor klachten. Een algemeen advies is om voeding te gebruiken die zoveel mogelijk onbewerkt, en dus natuurlijk is.

Zoals bij alle alternatieve geneeswijzen berusten de behandelingen van de natuurgeneeskunde niet op wetenschappelijk bewijs. Zo is bijvoorbeeld het advies om specifieke producten te vermijden niet wetenschappelijk onderbouwd.

Heb je vragen? Mail of bel mij.

Telefoon

06 – 410 23 008

Algemene Voorwaarden

Volg mij op social media

Vormgeving

Web en Logo

Copyright 2000 – heden